Premiu  

 

Premiul pentru excelenţă în export pentru crescătorii de porci din Danemarca

Crescătorii de porci din întreaga lume manifestă o cerere crescândă de material genetic şi animale de rasă din Danemarca în eforturile lor de a mări eficienţa şi sănătatea din producţie.

Din acest motiv, S.E.A. (Sales and Export Association for Breeding Pigs), a fost premiată cu premiul King Frederik IX's pentru excelenţă în export.

 

Premiul a fost acordat în cadrul unei adunări pe 18. Mai 1999 la palatul Amalienborg, unde Prinţul Consort Henrik a acordat  S.E.A. şi altor cinci companii daneze de export un premiu  - o diplomă şi o emblemă.

S.E.A., parte a Federaţiei Crescătorilor de Porci din Danemarca (Federation of Danish Pig Producers) şi Abatoarelor (Slaughterhouses), a exportat mai mult de 14.000 porci în anul financiar 97/98. Cea mai mare piată din Europa este Italia, Germania şi Spain, şi în Asia, China, Tailanda şi Republica  Korea au cumpărat un număr considerabil de porci din danemarca.

 

Pozitiva dezvoltare continuă şi în anul finaciar prezent 98/99 unde exporturile se estimează să atingă aproximativ 16.000 animale - o creştere de 14 procente faţă de anul trecut. Ucraina şi Macedonia sunt noile pieţe care cer porci de rasă din Danemarca, şi se pregătesc proiecte în tări cum ar fi Argentina, Peru, China şi Vietnam. În doar doi ani - din 1996 până în 1998 - S.E.A. şi-a mărit cifra de afaceri de la 37 milioane DKK la mai mult de 60 million DKK.

S.E.A. exportă porci rasa pura vieri şi femele, vieri şi femele hibrizi cât şi material genetic în mai mult de 30 de ţări. Creşterea porcilor se expandează în multe ţări, şi porcii de rasă din Danemarca îndeplinesc cerinţele de eficienţă şi calitate cerute de acestea. Mai mult de atât , în cooperare cu parteneri americani S.E.A. a fondat o companie şi în USA, Danbred USA, pentru a vinde porci de rasă din Danemarca.