Nivel Sănătate  
 

Danemarca

În Danemarca nu se întâlnesc boli contagioase la porci, cum ar fi Febra Calsică sau Africană (African Swine Fever), boli de picioare sau rât (Foot and Mouth Disease), SVD,  Maladia Aujeszky's sau Teschen's Disease la fel de bine cum nu se întâlnesc nici  bacili de Brucellosis, Tuberculoza sau Trichinoza(Trichinosis).

SPF / MS

Efectivele înregistrate de rasă şi de înmulţire care se găsesc sub programul SPF  sunt fermele de porci cu cel mai înalt nivel de sănătate. Aceste ferme sunt fără maladii specifice porcilor cum ar fi Dizenterie, Pneumonie, Rinita Atropică(Atrophic Rhinitis),  Păduchi, Scabie, etc.

Din sistemul SPF/MS toate animalele sunt transportate în camioane special echipate cu pressurized airfilter ventilation pentru a evita contaminarea animalelor în periaoda transferului dintr-o fermă în alta.
Sistemul SPF este bazat pe operaţiunea Caesarian şi este folosit în strânsă legătură cu e.g. plasarea noilor efective.

Folosirea stimulatorilor pentru creştere nu este permisă în efectivele DanBred .

Crescătoriile convenţionale au un nivel al sănătăţii foarte ridicat prin introducerea de noi animale din ferme cu un mai bun sau cel puţin la fel de ridicat nivel al sănătăţii şi prin stabilirea unui acces limitat la efectiv. Toate crescătoriile sunt vizitate cu regularitate de veterinari care înregistrează eventualele maladii sau medicaţii.